Protestantse gemeente

 A K T U E E
L

Centreren

 !!

 

Zoekwijzer website

Bent u op zoek naar ....? Dan vindt u de informatie het gemakkelijkst op onderstaande manier!

kerkdiensten zie menu links op deze pagina : vieren / vieringen overzicht
kerkenraad zie menu links op deze pagina : kerkenraad en beleid of contact
predikanten zie menu links op deze pagina : contact (daar vindt u de namen, adressen e.d. van de predikanten)
gesprekskringen zie menu links op deze pagina : doordeweekse activiteiten
verhuur (kerk)gebouw zie menu links op deze pagina : verhuur
Informatie gebouwen zie menu links op deze pagina : contact : bovenaan op de contactpagina kunt u doorlinken naar
 'gebouwen' of (nog makkelijker) zie de link hieronder, even onder 'Welkom bij de Prot. Gemeente'
kerk TV Swaensborch zie menu links op deze pagina : kerk TV Swaensborch
WEBSITE wordt binnenkort gemoderniseerd
In de komende maanden wordt gewerkt aan modernisering van deze website.


WORLD SERVANTS MONNICKENDAM

In de zomer van 2017 zal een groep jongeren en begeleiders naar Malawi gaan, in het kader van het project World Servants. Binnenkort kunt u daarover op deze website meer informatie verwachten. 


Kerk TV in Swaensborch en aanleunwoningen

Links ziet u een verwijzing naar 'Kerk TV Swaensborch'. Als u daar aanklikt,  kunt u meer informatie vinden over het ontvangen van kerkdiensten en andere evenementen op uw TV.Welkom bij de Protestantse Gemeente

Bij binnenkomst in Monnickendam valt de Grote of Sint Nicolaaskerk ongetwijfeld op. Deze monumentale kerk is één van de ‘huizen’ van onze Protestantse Gemeente. Daarnaast beschikken wij over de Opstandingskerk, een multifunctioneel kerkelijk centrum, en de kleine, sfeervolle Lutherse Kerk. Al deze en andere gebouwen worden voor kerkenwerk gebruikt, maar functioneren tevens voor de brede gemeenschap van Monnickendam en omgeving.

Lees verder over onze gebouwen>>>

Centraal in onze gemeente staan echter niet gebouwen, maar mensen. Wij willen graag een gastvrije gemeente zijn, die inspirerende plekken creëert van ontmoeting.

Onze visie is uitgewerkt in een Beleidsplan (2011-2014) met als motto "Bouwen in vertrouwen". De samenvatting van dit beleidsplan kunt u lezen via de link 'Kerkenraad en beleid'.

 

Open gemeenschap

De gemeente kenmerkt zich door een informele hartelijke sfeer. Oude familie- en/of vriendschapsverbanden smeden de samenleving aaneen. Met elkaar werken we aan een gemeente die een veilige plek is voor wie maar wil.

 

Eenheid en verscheidenheid

Onze gemeente is een pluriforme gemeente, waarin ruimte is voor verschillende wijzen van geloofsbeleving. Wat ons bindt is het verlangen om met elkaar ons geloof in de ene God en de Heer van de kerk, Jezus Christus, gestalte te geven.

 

Historie

De Protestantse gemeente Monnickendam is gevormd op 1 januari 2007: toen kwam de fusie tot stand van de Hervormde Gemeente (bestaande sinds 1572), de Evangelisch-Lutherse Gemeente (sinds 1636) en de Gereformeerde Kerk (sinds 1889).